diumenge, 4 de febrer del 2007

Operació tornada

Cap de setmana de retorns en el panorama futbolístic: alguns molt esperats, d'altres sorprenents, alguns més efectius que d'altres, però en definitiva... retorns! I força relacionats amb Can Barça...

Els seguidors blaugrana estàvem ja impacients per veure, altra volta, Samuel Eto'o sobre un terreny de joc; els resultats poc favorables dels últims partits i, sobretot l'imatge d'equip mancat de recursos ofensius feien més dura l'espera del "9" culé! I ahir, per fi, es va produir l'esperada notícia! Digali precipitada o digali poc fructífera, però no deixa de ser un il.lusionant retorn que aportarà xispa, caràcter i noves variants per l'atac blaugrana; amb temps i paciència, Samu tornarà a ser temible.

L'altre retorn va ser el del davanter Salva Ballesta, cedit al Llevant pel Màlaga, i que tornava ahir a la Primera Divisió de la que havia estat pitxixi unes temporades enrere amb la samarreta del Racing de Santander. I tot i tractar-se d'un jugador un xic polèmic i amb unes tendències molt típiques de l'Espanya més profunda, ahir ens va donar una alegria... i quina alegria!!! Gol, 0 a 1 i 3 punts més que volen del Bernábeu; un Bernábeu de peus i oferint la primera mocadorada per la dupla Calderón-Capello... que maco! Que diguin el que vulguin: mala sort, Llevant ultradefensiu, àrbitres en contra,... però derrotats, i amb una imatge d'equip que aspira a UEFA, però mai d'equip Champions, i molt menys, de campió de Lliga!

I també tornada, 11 anys després, d'Edgar Davids a l'Ajax; el Pitbull torna així a l'equip ajacied on es va donar a conèixer guanyant l'Eredivisie en més d'una ocasió, una UEFA i una Champions juntament amb d'altres coneguts com Litmanen, els germans de Boer, Seedorf, Kluivert, Bogarde o Finidi. Torna després d´haver deixat el Tottenham anglès per la porta del darrere, però torna per aportar caràcter al mig del camp massa tou de l'equip de Ten Cate; i ahir, només quatre dies després d'oficialitzar-se el fitxatge, i als seus 33 anys, va debutar com a titular contra el Feyennord... i carai nois, partidàs del veterà jugador; juntament amb Wesley Snjeider (agrada a Rijkaard) van borrar el rival del camp, i van completar una golejada que afiança l'Ajax en la 2a plaça de la Lliga holandesa, a 5 punts del líder PSV.

Així doncs, cap de setmana un pèl agredolç pel paper dels equips catalans (2 punts de 9), però compensat per l'alegria dels 3 protagonistes del post: Eto'o, Salva i Davids.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé r-fel. Salva Ballesta ja no sabia ni on passava! Quin mite! El barcelona havia intentat fitxar-lo?
I no diguem dels holandesos que has apuntat! Tota aquesta gent tenen passat marcat per can barca...

Esportivament parlant aquí els diaris van plens del què passa al futbol italià, que la veritat em sembla bastant dur, fort, impressionant. Per altra banda, no sé si és una sensació, però la Liga de las estrellas espanola no en foten gaire cas...

Veiem sovint pel carrer bufandes de l´Hertha (per cert Rafel, com va a la Bundesliga l`Hertha? com està en general la classificació?).

Per altra banda em sembla que ahir la selecció alemanya d´hanbol es va proclamar campiona del món... Vem sentir algun clàxon sonar, peró o bé aquest esport passa desaparcebut, o bé es celebrava en un indret poc cèntric, perquè nosaltres ens trobàvem al cor de la ciutat quan això succeia i era com un dia més...

Guillem ha dit...

Mercès per aquestes cròniques des d´Alemania; queda "rollu" corresponsal!

La veritat és que a tot el què és el mediterrani la gent és més de sang calenta, més impulsiva: Catalunya, Itàlia, Grècia, Espanya,... on la gent s'aboca per celebrar esdeveniments; als països centre-europeus o nòrdics són més freds, no expressen la satisfacció de forma eixelebrada; a més, viuen l'esport de forma menys apassionada, no hi ha premsa esportiva tan especialitzada, perquè el lector tampoc vol llegir-ho. Quan vaig estar a Anglaterra, país dels tabloides, els diaris esportius, d'esportius sols en tenien el nom, era gairebé tot tema dones, escàndols, i tal; tenen d'altres interessos. D'aquí que a Alemanya tampoc hi haguessin ahir les massificacions que aquí serien normals si la selecció nacional (Catalunya) guanyés el mundial d'handbol.

El Barça havia jugat competició europea contra l'Hertha ara deu fer uns 6-7 anys, quan tenien com estrella al davanter iranià Ali Daei. De l'actual plantilla podem destacar-ne l'internacional nord-americà Fiedler (porter sobri), el lateral alemany Friedrich (molt complert i amb projecció), el turc Bastürk (ex-Leverkusen), i poc més. No té equip per guanyar la Bundesliga, però està situat en una meritòria cinquena posició, just per darrere de l'Stuttgart i d'un Bayern Munich en hores baixes que enyora l'hegemonia d'anys enrere.

Bon viatge, i que acabeu de gaudir l'estada per terres alemanyes!

Güttenabben! (no sé si ho he escrit bé, el mestre és el Vall, no jo!)
A reveure Cartöffen!