dimarts, 2 de gener del 2007

Més Dakar!!!

Aquests primers dies de gener s'inicia el rally per excel·lència, l'aventura en pura escència, el gran Dakar! Si amics, l'anterior Paris-Dakar, actualment anomenat Euromilhoes Lisboa Dakar! Ja el tenim aquí, així que a disfrutar-lo.

Aspirants a la victòria els de sempre, però amb la revelació o sorpresa de torn. En la categoria de motos, l'avianès Marc Coma, vigent campió, no tindrà una carrera tan plàcida com la d'antany, i si vol guanyar, haurà de suar bastant més. L'equip KTM-Repsol capitanejat per l'osonenc Jordi Arcarons compta amb uns mitjans, un equip, i una estructura que permeten maximitzar les seves aspiracions de victòria: un clar exemple és que compta amb pilots de la qualitat i l'experiència de Giovanni Sala fent la funció d'assistència ràpida (pilot que molts equips ja voldrien com a cap de files). L'altre equip punter és el KTM-Gauloises francès, que penso que té els 2 millors pilots i amb diferència: el francès Cyril Despres, resident a Andorra i amb un català més que correcte, i l'Isidre Esteve, "lo Sidro"; tots dos pilots van patir caigudes d'importància en l'anterior edició, havent-se de conformar el francès amb la 2a posició (i espatlla dislocada) i el català havent d'abandonar i acabant ingressat a l'hospital on li van extirpar la melsa. A més d'aquests, també hi veurem destacats de l'especialitat com David Casteau, Jean de Azevedo, David Fretigné, Carlo de Gavardo i Alain Duclos, gent amb classe que pot aportar emoció i molta batalla.

I esperem no haver de lamentar més víctimes, el pitjor episodi de l'aventura: tots tenim en la memòria els mestres Richard Sainct i Fabrizio Meoni. Grans!

En l'episodi de cotxes, poc a destacar. El vigent campió Luc Alphand, ex-esquiador professional, al volant d'un Mitsubishi és el favorit, juntament amb l'experimentat i multifacètic Stéphane Peterhansel; sobresurten també Nani Roma, Jutta Kleinschmidt (de la que diuen que és capaç de canviar l'oli dreta... caram tu!), i.... un històric de la prova: Ari Vatanen, el finlandès que celebrava les victòries amb llet en lloc de fer-ho amb cava, retorna a la prova africana; per gent com ell mai és tard, i sempre hi tindran un volant; la seva etapa anterior amb Citröen (un ZX per cert), de les més brillants que es recorden de la prova.

Així doncs, molta sort a tots ells, i aposto per l'equip KTM-Gauloises... i en cotxes per Luc Alphand. A veure què tal...s'admeten pronòstics! Gas i xampany!!! (per Vatanen: "gas i llet!!!").