dilluns, 5 de març del 2007

Una pedra en el camí

La ciutat que va veure néixer els Beatles es vestirà avui de gala per acollir un partit dels macus que es poden veure avui en dia, un partit entre 2 grans del continent, un partit que l'afició espera neguitosa, un partit que agrada als jugadors, un matx que fa gran la Champions League.

Avui Liverpool, sols per un dia, deixarà de banda cançons com "Lucy in the sky with diamonds" per entonar, amb més força que mai, el "You'll never walk alone".

L'escenari: impecable! Anfield és quelcom més que una simple construcció que alberga un terreny de joc, és on es veu i es viu futbol en pura essència i una plaça difícil de profanar pels equips rivals. L'equip de Merseyside es un rival dur de pelar, que sota les ordres de Rafa Benítez ha consolidat un autèntic bloc que es mou amparant-se en la simfonia de Steven Gerrard i Xabi Alonso; aquest Liverpool té grans armes que poden incomodar el joc culé: des dels consolidats Gerrard, Alonso, Bellamy, Carragher (un dels grans!) o Kuyt, fins a les noves joies com Agger o Pennant.

El Liverpool és un club senyor, caracteritzat per fer les coses ben fetes i amb una història marcada per la trista tragèdia de Heysel al 1985. És un club estimat, que agrada tan a Anglaterra com a l'estranger; em va fer una il.lusió tremenda que el meu germà em portés l'elàstica del Liverpool, la vermella de la Carlsberg sempre tindrà un racó ben especial en el meu armari. Eren els temps de Paul Ince, del txec Berger, dels inicis de Carragher, la primera etapa de Robbie Fowler, i com no, dels incombustibles Steve McManaman i Michael Owen.

I tornant al present, avui ja està tot a punt, doncs, per un gran espectacle que ha aixecat moltes expecatives entre l'afició culé, amb un bon percentatge d'esperança en poder superar l'eliminatòria. I què hi ha més gran que guanyar una Champions superant grans equips???

Significaria una gran notícia i una encara més gran alegria poder sentir, pels volts de 2 quarts d'11, l'afició del Liverpool cantant aquella melodia dels Beatles anomenada "I'm a loser".

Partit de gallina de piel...