dimarts, 22 de gener del 2008

Trepidant

Mundial de traca i mocador el que s’inicia el proper mes de març al traçat de Losail; sobren alicients i motivació per afrontar una de les temporades que, segons es comenta, té el ventall més ampli d’aspirants al títol dels darrers anys i, com ve sent costum, serà al circuit de Xest on s’acabi dictant sentència.

A priori, tot fa pensar que la lluita serà aferrissada i que el títol serà cosa d’uns quants; tot i que m’agradaria que fos així, jo en discrepo: crec que serà el gran Valentino qui acabi guanyant, convertint-se així en el gran dominador de la categoria reina; no oblidem que aquest any el seu marge d’error és mínim així que l’italià sortirà amb el ganivet a les dents, a confirmar que les 2 darreres temporades sols van ser un petit lapsus, a demostrar a l’afició qui segueix governant el galliner, i en definitiva, a deixar patent qui és l’autèntic número 1 de l’especialitat (mentrestant, que l'"humil" Lorenzo en vagi aprenenent perquè.... li falta i molt!); ara bé, cal comptar amb el permís d’un Pedrosa que, de ben segur, hi tindrà quelcom a dir. No em direu que no seria brutal un frec a frec entre aquests monstres de les 2 rodes! Llàstima de l'accident que ha patit avui el català mentre entrenava a Sepang ja que, malauradament, condicionarà negativament el seu inici de campanya.

La graella de Moto GP presenta un repertori espectacular, és de les maques de veure, d’aquelles on s’hi portés barret me’l trauria! Senyors, seguirem gaudint de l’incomustible Capirossi (i de la seva senyora, que sempre és una alegria), de Vermeulen (rapidíssim), de Hopkins (excèntric i espectacular alhora), de Toseland (campió de SBK i nova joia de la corona britànica), de Melandri (molt talent però irregular), de De Puniet (fiabilitat a prova de foc), de Hayden (imprevisible) i també, entre d’altres, del vigent campió Stoner. Després de moltes temporades donant la talla, Carles Checa és l’absència més significativa.

El mundial d'enguany consta de 18 proves, i ja podem començar a subratllar el 20 de juliol: Laguna Seca, uaaa! És el Gran Premi per excel.lència, i és que el seu traçat és un homenatge als amants de les motos, on el mític the corkscrew ja espera ser profanat (els de TVE l'anomenen "sacacorchos" ). Quin espectacle, quin circuit, quins pivons, quina festa del motor,...

Pels més impacients, hi ha un petit aperitiu el 17 de febrer a Jerez amb la disputa dels tests oficials on pendran part tots els equips. I per afegir-hi encara més il.lusió si cal, hi ha un parell de Grans Premis nocturns.

Il Dottore tornarà a exercir com a tal.


1 comentari:

Anònim ha dit...

A veure si ets tant malastruc com amb el Dakar... De tota manera aquest any el millor k tindrà és k hi haurà un alonso per a que tots odiem amb pasió, el Lorenzo dels collons. K imbècil és, vol ser el valentino i l'únic k fa és el bleda. Pel que fa a la resta esperem que el Pedrosa despunti i k la Honda aquest any sigui competitiva. Pel que fa a Laguna Seca jo tindré més sort, per mi serà el corkscrew, hehe.