diumenge, 10 de desembre del 2006

Piter...¿man?


Les dictadures, malauradament, no són només males experiències del segle passat. Sembla que tot i l'intent d'erradicar aquesta plaga que atempta contra la lliure expressió, sempre sorgeix algun brot en algun racó, algun personatge que es creu un fenòmen.

En el món de l' esport i del futbol tenim un trist exemple (més d'un...) del què pot fer el binomi "diners-afany de protagonisme" si no es respecta a la resta. A Vitòria ho estan vivint, l´Alavés està inmers en una profunda crisis institucional... i no és per menys! Aquest cap de setmana l'afició basca va dir prou, i va organitzar manifestacions en protesta per la forma en que s'està dirigint el club; tota l'entitat gira entorn a Piterman i els jugadors pateixen el seu fort "caràcter"... l´última víctima ha estat el català Lluís Carreras, el qual ha patit insults contra la seva família i contra la seva condició de català!!! Si tal com sona... és molt trist, de veritat. Ja n´hi ha prou d' aquesta "gent"! I a la banqueta, la marioneta del president, en Chuchi Cos...

La plantilla ha sortit en defensa de Carreras, i s´ha solidaritzat amb el jugador demanant més respecte cap a la plantilla. L´afició també ha manifestat el què en pensa. El president i màxim accionista té els dies comptats al capdavant d'un equip que mereix més respecte tant per historial com pel fet d'està format per persones dignes de ser respectades.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei, parla'ns una mica de qui és aquest Chuchi Cos. La meva ignorància no em permet saber d'on és, on s'ha format, on jugava... Com és que accepti les regles de joc del Piter..¿man?? És un bon entrenador?

I per últim, fes-nos un pronòstic, com s'ha d'acabar això? dius que té els dies comptats, però la realitat és que ell és el màxim accionista de l'Alabés. Que té els dies comptats vol dir que es vendrà les accions? Que el club desapareixerà -així ho insinuava ahir TV3-? L'afició què pot fer?

Ja veus, tot plegat un conjunt d'interrogants que segur que no tenen una sola resposta.

Anònim ha dit...

T'has deixat que les institucions d'Araba també hi han pres part, tant l'ajuntament com la diputació foral. Està agafant una dimensió important la cosa.

Guillem ha dit...

Ben cert; les institucions alabeses, des de l'etapa de l'anterior president del club, havien aprovat una subvenció anual per tal de que el club de futbol promocionés la cultura i les arrels de la zona; aquesta setmana passada la Diputació d´Àlaba va rescindir unilateralment aquest acord aduint que el club no complia amb l'objecte pactat en el contracte. Aquesta és sols un dels molts problemes econòmics del màxim accionista de l'entitat, i que a la llarga, de seguir per aquest camí, l'única sortida viable serà la venda de l' entitat.

Jesus Gomez Cos, "Chuchi Cos", és natural de Cantabria i posseeix el títol per entrenar; ha estat amb Piterman al Palamós, al Racing de Santander i actualment al club basc; tot i això l'any passat la seva relació va truntullar i va ser substituit primer pel català Oliva i després per l'argentí Mario Luna (el primer va cer cessat per continus desacords amb el "presi" i el segon, tot i dir que si a tot, va acabar deixant el càrrec); vist l'èxit, Cos va tornar a un primer pla i aquí ens trobem!

Cos no té pensat dimitir, tot i el mal moment personal: ha de sortir al carrer escortat per l'ertzaintza, fet significatiu del límit lamentable al que s'ha arribat! Tot i això Piterman segueix criticant jugadors a tort i a dret, i els últims a rebre han estat els capitans i alguns jugadors estrangers...

Tot plegat...tristíssim.