dimarts, 12 de desembre del 2006

El "Piojo" i el pa Bimbo


14 temporades després hem tornat...! Els culés, a partir de dijous, tornarem a veure el nostre equip lluitant per guanyar l' únic títol que ens falta: l´Intercontinental, actualment desprestigiada amb el nom de "Mundialet" (si nois, el què jugàvem a l'hora del pati).

Dijous tenim la primera parada; el rival és l´Amèrica de Mèxic, equip sud-americà amb el que ja vam jugar durant la gira per terres nord-americanes (empat a 4). La seva estrella, un vell conegut de l'afició blaugrana... i dels Van Gaal, Bogarde, Sergi o els De Boer: el "Piojo" López, ex-davanter del València. Es tracta d' un jugador que manté el bon nivell futbolístic que el va caracteritzar en el seu pas per la Lliga; si bé, com és lògic als seus 32 anys ha perdut punch i velocitat, segueix sent perillós i letal al contracop, i és la referència ofensiva de l' equip patrocinat per la casa Bimbo. "El Barça me trae buenos recuerdos" va comentar el Piojo (ex de Racing de Avellaneda, València i Lazio) quan se li va preguntar per la semifinal (de Van Gaal no en va parlar...). L´hàbil davanter va estar entre els possibles fitxtatges de Saragossa i Espanyol el passat estiu, tot i que al final tot va quedar en simples contactes.

Qui no recorda aquella sèrie de partits seguits que vam jugar amb el València...: que si ara Supercopa, que si dintre de 4 dies lliga...més endavant Champions...; el Piojo, juntament amb Angulo, Juanfran (ara al Saragossa), Angloma, Farinós,... està lligat a l' història del Barça i, malgrat amargar-nos més d'un vespre, en guardem un bon record com a jugador. Anys després ens retrobem, i esperem que com a botxí que va ser del Barça en el seu dia (ens va fotre 12 barraques), se li retorni la moneda tal i com l' actual Barça és capaç de fer.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

explica una mica qui juga aquest mundialet exactament. I com és que n'hi ha que juguen quarts, n'hi ha que juguen directament semis...

Guillem ha dit...

El cert és que el Mundialet pateix modificacions any rere any per intentar guanyar interès; anteriors edicions, com la que va disputar el Madrid deu fer uns 3-4 anys van ser un autèntic fracàs, ja que va despertar un interès gairebé nul, quedant el nivell d'audiència molt tocat.

Ara el format és totalment eliminatori: Hi ha quarts de final, semifinals i final; el Barça s'incorpora a semifinals perquè es té en compte que el campió de la Champions League europea és molt superior, per exemple, al campió asiàtic, per la qual cosa el Barça no té perquè jugar uns quarts de final que venen a ser com una prèvia del Mundialet pròpiament dit (similar al tennis, on els que estan més avall en el rànquing, han de disputar les rondes prèvies. Darrere de tot, però hi ha l´interès per l'audiència i pel tema econòmic del torneig: Si el Barça jugués els quarts i caigués eliminat del torneig, el Mundialet perdria interès i ressó i això no interessa, ja que el Barça és l'autèntica atracció.

El nou format té més possibiltats d' èxit que l'anterior a l'estalviar una lligueta infumable i ser ja íntegrament eliminatori; es tractaria més aviat d'un Play-off, però mancat de l'emoció i sentiment d'un play-off en pura essència. Crec que s´ha de potenciar més l'imatge del torneig, li falta repercussió. Al ser un torneig nou, li falta història, referents del passat, i això, les coses com siguin, li resta interès.