dilluns, 16 d’abril del 2007

La FIBA Cup es queda a Girona

Anit l'Akasvayu Girona es va proclamar, per primera vegada en la seva història, campió de la copa FIBA després de derrotar l'Azovmash ucrainès en un partit molt disputat que no es va decidir fins als darrers instants.

M'agradaria destacar el gran nivell mostrat per la plantilla d'Akasvayu que, si bé sobre el paper té un potencial inferior a la plantilla de la temporada passada, va demostrar que amb noms no n´hi ha prou i que cal treball i, sent francs, també algunes dosis de sort.

Davant dels gironins, hi havien els ucraïnesos de l'Azovmash, un equip amb poc bagatge europeu, i amb un equip per fer pocs miracles, però que durant tot el cap de setmana va demostrar estar en un òptim estat de forma i van jugar les seves cartes amb força encert. El veterà Liadellis i l'ex-ACB Gulyas són dos dels homes a destacar dels ucraïnesos. I la veritat és que en certs moments del matx, semblava que podien donar la campanada a Fontajau, sobretot en els darrers compassos del 4t. quart. Però Akasvayu és molt Akasvayu i va ser aleshores quan els millors jugadors de Pesic van saltar a un primer pla: un estelar Arriel McDonald, nomenat MVP de la Final a 4, va marcar el camí a seguir acompanyat per un efectiu Salenga, per un Marc Gasol bregador com en les grans ocasions, i per els Sada, Marinovic i San Emeterio que van estar també molt encertats, consolidant-se així com a puntals de l'equip gironí.

Així final feliç a Girona, que posa de manifest, una vegada més, l'alt nivell de l'esport català en gran varietat de disciplines.

Enhorabona!