dimecres, 21 de novembre del 2007

Quan el forner no recorda com fer el pa...

El futbol, esport de masses i amb devots arreu, va ser inventat en el seu dia a les illes britàniques. Els anglesos eren uns autèntics innovadors a l'aparèixer a la resta del continent amb un esport nou que anomenaven futbol. Eren els fashion de l'època! Vès per on, aquesta estranya disciplina aviat va superar fronteres i oceans, i amb anys i panys va acabar triomfant i imposant-se. Però la vida no és justa i els inventors d'aquesta disciplina han quedat fora de la cita futbolística més important del vell continent a nivell de seleccions: Anglaterra fora de L'eurocopa. Confirmat.

L'impensable ha acabat succeint i el dia d'avui ha acabat convertint-se en un malson amb totes les de la llei: si el remodelat Wembley era el millor escenari possible per disfrutar la classificació, també ha estat el pitjor lloc per païr una dolorosa i cruel derrota davant de 90.000 fidels espectadors.

El què són les coses: aquest migdia, tot dinant i ullant el Manu Carreño de Cuatro, he deixat anar un "Anglaterra encara té cullons de perdre!", però ni jo mateix donava un duro per allò que acabava de dir. Si bé Croacia era líder de grup, res feia pensar que poguessin aigualir la festa dels pross. Però han demostrat, sobradament, que no venien de comparsa i si que són una selecció a tenir en compte a la cita d'Àustria i Suïssa del proper juny. Ull amb els croats.

Però si desgranem el tema i mirem la manera en què s'ha produït, doncs, tot plegat és força cruel! Els de Mc Laren perdien 0 a 2, amb el jove porter Carson com a destacat culpable (la maledicció anglesa amb els porters és per llogar-hi cadires), però el públic ha portat a Lampard i Crouch a aconseguir un empat que podia ser èpic. Tothom vibrant, l'empat era suficient. Però quan Àustria i Suïssa eren més a prop que mai, quan les seves tavernes es fregaven les mans, quan hi havia qui ja reservava els viatges... patapam! Bon dia pels qui ja somniaven, gerra d'aigua freda! Han badat i de quina manera! Seguint amb la irregularitat que ha caracteritzat els anglesos, s'han deixat treure els calçotets pel desconegut Petric. Gol i adéu-siau. Merescut.

Anglaterra portava massa temps jugant amb foc; els anglesos han pregat per tenir una 2a oportunitat i Israel els hi va concedir al vèncer a Rússia, però l'han desaprofitat. Més no es pot fer. Fora del Mundial de manera totalment justa, si bé els russos, pobrots, no faran pas el paper de la seva vida.

La llàstima: no veure Lampard, Terry, Rooney, Gerrard o J. Cole a la cita futbolística de l'any.

Una pena...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

COM A MÍNIM UNS O ALTRES ESTARAN CONTENTS!!

CONY DE RUSSOS..

Guillem ha dit...

Si noi!

Els taverners austríacs i suïssos hauran de modificar les comandes: menys cervesa i més vodka.

Ara, que els hi aprofiti l'estada i disfrutin tan com puguin amb les polkes, perquè el què serà espectacle i fútbol de la seva selecció... ben poc. Només es salven el Hiddink, el Kerzhakov i un parell més.

Una mostra del potencial que atessoren: només van ser capaços de guanyar per 0 a 1 a la potència futbolística d'Andorra, quan s'ho jugaven tot.

Anònim ha dit...

Hola senyor! Navegant per la xarxa he vingut a parar aquí i m'ha fet molta gràcia!! Voldria fer algun comentari, però no sé ben bé què dir-hi... de fet ni tant sols he tingut nassos d'acabar-me de llegir la notícia!! (Em sap greu...!)
Per tant, l'únic que puc fer és deixar-te un salutació Guillem! A veure, amb quin nom puc firmar perquè sàpigues qui sóc...? Mmmm, que et sembla GUNFI?? jejeje

Guillem ha dit...

Ostres Gunfi, tu per aquí! Aquesta si que no me l'esperava!

De tant en tant, sol passar el teu company/soci/parella/... per aquí, és un dels màxims animadors del bloc. És un senyor.

Cert és, que si no s'és un amant de l'esport, difícilment es pot trobar algun alicient en aquest bloc.

Mercès per visitar-me. A reveure.