dijous, 15 de novembre del 2007

Culés de fàcil oblit

De ben petit em van ensenyar que del passat no es viu, que calen fets presents i recents per mantenir el nivell, l'estatus o el què en volgueu dir. D'acord. Em sembla lògic. Però hi ha casos i casos. Si no generalitzem, anirem bé. Rijkaard ens va donar la tan desitjada 2a Champions i molts ja l'enterren. Ell és el més adequat i qui més coneix l'equip per tal de conduir-lo, amb èxit, cap a la 3a Champions. Ho deixo anar aquí.

Rijkaard està a la corda fluixa: després de travessar l'any passat "barrip-barrap", amb més penúries de les desitjades, el cos tècnic es va plantar a l'inici d'aquesta campanya amb els errors apresos (en teoria), i donant a entendre de que ben aviat la nau culé tombaria altra volta cap al traçat dels èxits. De moment, no acabem de pistonar! Sembla ser que ens falta frescura, aquella frescura que ens permetia que cada partit del Barça fos una festa i un monòleg blaugrana. Avui, les coses han canviat, no encarrilem els partits amb aquella facilitat de 2-3 anys enrere. Però tranquils companys, no siguem els aixalabrats de torn, que aquest paper ja el teníem amb en Gaspart i així ens va anar!

El més fàcil ara potser sigui tirar runa sobre Rijkaard, i buscar una nova presa per la banqueta del Barça. Però realment hi ha gent que no veu vàlid en Rijkaard? Gent, la Champions no la regalen al Mercachollo e! I ara què? Amb la temporada ja engegada, buscarem un entrenador que jugui el paper de revulsiu i d'aquí 10 jornades no serveixi per res més que menjar pipes??? La situació no és alarmant! Assosseguem-nos! Cert és que no anem líders, però estem a dalt a totes les competicions, i que jo sapiga la Lliga no es guanya a novembre, potser vaig errat, qui sap! I a l'ambient noto la sensació que molta gent creu que el Barça ha d'arrasar, com si la Lliga la jugués ell sol, passant per alt que els altres equips també es reforcen i també volen guanyar!

I pels més crítics, una dada: en l'època de Gaspart, la situació actual seria un privilegi. Ara, estem enfonsats! Som extremistes! Estem massa ben acostumats, i s'ha de ser realista: no cada any guanyarem la Lliga! Una Lliga que a molts culés ja no els hi fa el pes, ja no en tenen prou! Que no la regalen, que s'ha de lluitar i treballar!!! Però si creieu que amb un nou mister guanyarem Champions, Lliga i la Copa de Ferias i tot, doncs endavant, carreguem-nos-ho tot! Portem el Mourinho i fem tornar el Maradona! Oblidem l'actitud del portuguès envers el nostre club i convertim-nos en un club sense sentiment, que s'abraça amb el qui més li convé sense tenir en compte cap circumstància. Lleig... no creieu?

Amics, un vot de confiança cap a Rijkaard, almenys fins a juny; aleshores és el moment de parlar-ne i poder fer les coses ben fetes, sense presses. Si marxa, el trobarem a faltar, tenim un bon element entre mans.

Potser estic equivocat i el Barça entra en un cicle negatiu de 5 derrotes consecutives, i aleshores potser jo sigui el primer de reclamar canvis. Però de moment calma, que ni estem tan malament ni sabem si Rijkaard és el principal culpable.

Tenim Frank per dies.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si noi si...

Tens tota la raó. L'entrenador actual del barça és (per anys-titols) un dels més bons que jo recordo. Potser sigui cert el que diuen els mitjans, quan es parla que no es sap imposar al jugadors, que és massa tou, etc..
Però també és cert, que el barça a guanyat credit i "senyoriu" amb ell a la banqueta. Sempre mante un posat serio quan és necessari, i també amb tocs d'humor quan creu convenient!

El problema amics, no és a la banqueta. El problema és al camp. És un jugador moreno com l'entrenador, amb els cabells una mica més llargs, amb unes dents considerables i, últimament, amb una "pàjara" acullunant! Venem-lo al Chelsea o al Milan, per 100 kilos i el Barça anirà molt millor! Sense estorbs al camp i amb la butxaca plena!

Maldita

Guillem ha dit...

Molt bo el comentari del Gauch!

Tot i que jo el considero un jugador recuperable, el seu estat actual és força pèssim comparat amb el què havia arribat a aportar a l'equip. A més, Titi i Roinaldinho tenen estils de joc bastant contraposats, ja que un necessita tocar ràpid, i l'altre reté la pilota un dia i mig.

El què trobo desmesurat és el "lio" del Màrquez; quin caradura el tio aquest: després de la trista campanya que va fer l'any passat, sembla ser que encara no n'ha après! És bo, però el glamour, les dones i la fama ha pogut amb ell! Professionalitat 0! Aquest si que ens l'hem de treure, ja que el seu lloc està cobert amb garanties i de cara l'any que ve hi ha jugadors interessants per substuituir-lo: Albiol del València seria una opció a tenir en compte.

Jo ho tinc claríssim, Màrquez ha der ser el primer d'abandonar la plantilla. S'ho ha guanyat dia a dia, ha estat constant amb les seves indisciplines (es diu que l'any passat va dormir més dies a Madrid que a Barna!!! I llavors diuen que hi ha desgast físic! De futbol o de viatjar???). Cal dir prou. Podria ser un bon toc d'atenció, i a més ens treuriem una llosa del damunt, un jugador ja irrecuperable i que ha faltat el respecte de forma continuada! Doneu-li una bosseta de natxos i guacamole i que se'n vagi!

Anònim ha dit...

Hem dec haver perdut algu...

Que a fet el bo d'el Rafa? Anar a roda un anunci amb el permís del club??

Guillem ha dit...

Va anar a rodar un anunci a Mèxic (aquí al costat, 10 minuts...) amb el permís de Rijkaard, no del Barça. A més els diners van 100% a la butxaca del jugador, així que el Barça no en treu cap rendiment; per tant, el Barça ha de permetre al jugador aquest viatge personal, tenint en compte el desgast i el jet lag que ocasiona, i que arribi el mateix dissabte a Barcelona en unes més que dubtoses òptimes condicions per afrontar el partit?

Però insisteixo que aquesta és només una de les moltes mostres de poc compromís del Marquez, i més tenint en compte que aquest any s'havia de passar una revalida per perdonar l'actitud d'antany.

Ja em perdonareu, però ho trobo d'un mal gust tremendo.