dissabte, 16 d’agost del 2008

Els JJOO del tauró de Baltimore

Aquí estic, altra volta, per tornar a dinamitzar un bloc que, coincidint amb l’arribada de l’estiu i de la temporada baixa en el món de l’esport, ha estat més parat que mai. Siguin ben trobats els Jocs Olímpics, que han esdevingut un incentiu de pes per fer-me decidir a escriure aquestes 4 línies. Després d’unes vacances blocaires merescudes (o no…), aquesta vindria a ser la meva pretemporada, el meu particular Gamper davant dels lectors, així que al llarg de l’any espero que tot plegat tingui un nivell més o menys ascendent i n’anem polint les peces. Som-hi.

En matèria olímpica, a grans trets, destacaria quatre coses mal contades:

1) La supremacia de Phelps (dins d’una piscina ideada per batre tos els records ja batuts i encara per batre) no deixa cap mena de dubte: el tauró de Baltimore és l’indiscutible heroi de Pequín. Avui ja he llegit que hi ha qui ja comença a especular amb el dopatge…, lleig lleig! Hi ha massa especulació barata...

2) Els veïns decepcionen: després de portar l’ambició per bandera han arrossegat fracàs rere fracàs, si bé hi ha apostes segures i infalibles com Nadal en tennis o l’equip masculí de básquet. Mencionar també que m’alegra la medalla de Samuel Sánchez en ruta.

3) Fabian Cancellara, campió del món de contrarrellotge 2006 i 2007, s’ha confirmat com un dels ciclistas més complerts del moment: or en contrarrelotge i bronze en ruta; d’aquesta manera el suís va confirmar els millors pronòstics.

4) L’arribada de l’atletisme dóna un altre aire a Pequín: el duel Jamaica-EEUU n’és el plat fort.

5) Per fi al parlar d’Olimpiades ho fem d’esport i no d’altres temes polèmics que s’hi han colat. D’acord que hi ha molts interessos “ocults / no ocults” pel mig i tot el què volgueu (tals com l’opressió a certs pobles), però almenys deixem que durant aquestes setmanes olímpiques siguin els esportistes qui tinguin el protagonisme i recullin el fruit del treball de 4 anys. Sempre hi ha rapinyaires que s’omplen la boca amb el què vol sentir la societat, amb l’únic objectiu de treure suc de qualsevol tema; seria bo deixar-ne l’esport al marge d’una vegada per totes, doncs ja ha patit prou.

L’agenda esportiva es presenta repleta d’esdeveniments que, sens dubte, saciaran la fam dels més fanàtics: JJOO, amistosos de futbol a punta pala (Gampers, Teresas Herreras,…), GP de Brno de motociclisme, Rally de Alemania de WRC,…

Comencem bé la temporada 2008-2009.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

R-Fel!

Vinga, que sigui una temporada plena d'èxits!!!!!!!!!!! I que el bloc els acompanyi...

GAS!!!!!!!

Guillem ha dit...

Ayéép Ter!

Si noi, esperem que sigui una temporada força profitosa.

Per cert, bona presència la vostra en el Sant Boi - Sant Feliu d'ahir. Veu marxar ràpid, ja garlarem a la vostra tornada de l'Alguer. Que tingueu bones vacances!

Siau!

Anònim ha dit...

Un gran partidàs el d'ahir!! Ara que... el puntassu van ser les croquetes de després no? jejeje

Cuida't wapo!!

Gunfi