dilluns, 17 de desembre del 2007

Sylvinho: l'amic del vestidor.

Sylvinho podria prou ben ser un dels molts brasilers que en els últims anys han passat per Can Barça; podria tractar-se doncs només d’un fascicle més del col.leccionable de brasilers: "i per la compra de Ronaldinho, emportis també de regal Sylvinho, el millor complement del Gaúcho" (recordeu que va arribar amb la carta de llibertat, a cost zero).

Però Sylvi és molt més que un simple futbolista, molt més que un mercenari. Va arribar sense fer soroll i en els anys que porta en el club mai no ha aixecat la veu, cosa que veient com està el pati és d'admirar. Sylvinho fa pinya, és senzill, graciós (la seva aparença ja li otorga un plus de gràcia), estimat dins del vestidor i acumula elogis arreu on passa. Quan seu, calla conscient de que és el mister qui decideix. I quan juga ho dóna tot, li surtin o no les coses.

Si bé no sóc un ferm admirador del futbol que juga l'ex d'Arsenal i Celta entre d'altres, avui, tot fent el tallat de mig matí, he llegit una entrevista que li feien els del Periódico i m'he decidit a escriure aquest post; ja en sabia quelcom, però he quedat fascinat: és un tros de pa, se'l veu proper, afable i entrenyable; a l'entrevista sembla que se sent còmode, deixant patent la simpatia que l'ha portat ha ser l'amic del vestidor. A l'entrevista explica una anècdota divertida amb Messi: es veu que, a l'estiu de 2004, en arribar a la Meca del futbol (Camp Nou) va topar amb un joveníssim Messi -el descriu tímid però madur- que li va caure en gràcia. Narra que estant de stage a l'estranger, Messi va demanar-li a Sylvinho que l'acompanyés a la recepció de l'hotel on s'allotjaven per demanar canvi ja que no sabia dir ni piu en anglès. El brasiler li va dir que digués la paraula "change", que l'idioma no era problema i que ja l'entendrien; però Messi li va confessar que... li feia vergonya!!! (aquesta és la vessant més humana de Messi, perquè la vessant futbolística és digne d'una altra galàxia); després de d'això, el 16 culé va accedir amigablement a acompanyar-lo.

Sylvi no té enemics al vestidor, però tendeix a relacionar-se amb el clan sud-americà: Márquez, Ronaldinho, Edmilson (inseparables), Messi i Milito.

Segurament quan marxi i passin els anys ben pocs recordarem/recordaran aquest tros immens d'individu que avui defensa els nostres colors amb estima i orgull.

I és que per tenir categoria, no fa falta ser un fora de sèrie.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ben cert!

Per motius que ara no venen al cas, vaig tenir la oportunitat de poder fer un "petit" intercanvi de paraules amb aquest judador! Per mi, va ser tot un privilegi, i escoltant el que deia, i sobretot amb la seguretat que ho deia, em va sorprendre molt la seva serenitat i profesionalitat! Estem parlant d'un jugador veterà, un jugador madur, un jugador que sap què s'ha de fer en cada moment, un jugador que es fa respectar! UN JUGADORÀS, vaja..

A més, crec que el seu fitxatge va ser tot un encert, no només per el seu "talante" profesional fora del terreny de joc, sinó també per el seu joc! Un defensa ofensiu, i treballador com pocs!

Aniriem bastant millor si tots els jugadors es comprometissin com ho fa ell!

"AUPA SYLVINHO"

Guillem ha dit...

Totalment d'acord.

És un jugador compromès amb el club que el paga, fet que hauria de ser comú entre tot els jugadors, si bé s'està convertint en un motiu d'excepcionalitat: avui publicitat, demà selecció, i demà passat m'agafo dia lliure per assumptes personals; ja entrenaré quan pugui!

La llista dels que van a la seva bola al Barça és llarga, i la culpa també és de la manca de disciplina exigida pels qui manen. O la jerarquia no està clara o aquí hi hem vingut de vacances.